Uutispoliisi on tosikko

Nyt laitetaan nettiuutisoijat vastuuseen, lupaa Uutispoliisi. Tammikuussa aloittaneen palvelun anonyymit ylläpitäjät perustelevat sivuston perustamista sillä, että ”netissä haetaan tätä nykyä vain klikkejä ja sivulatauksia ja samalla uutisten ja erityisesti otsikoiden taso on kärsinyt huomattavasti”.

Njoo, netissä kyllä haetaan klikkejä ja sivulatauksia, mutta kysymys otsikoiden yleisestä tasosta on paljon kimurantimpi. Pikemminkin voisi sanoa, että otsikoinnin tyyli on muuttunut ja iltapäivälehtimäinen räväkkyys on lyönyt läpi melkein kaikissa suosituimmissa verkkomedioissa.

Tämän takana on puolestaan se ilmiö, että netissä eri viestimet kisaavat keskenään paljon suoremmin kuin aiemmin. Samalla viivalla ovat sähköinen media ja printtimedia, mutta myös aivan eri genrejä edustavat välineet kuten Suomen Kuvalehti ja Findance.com. Lukijalta tämä hulabaloo edellyttää ihan uudenlaista medialukutaitoa.

Uutispoliisi tekee välillä ihan hyviä huomioita, mutta suhtautuu nettilukijaan kuin tämä olisi aivoton klikkauskone. Blogia vaivaa myös tietty tosikkous. Tekijät suhtautuvat Findance.comin ja Stara.fin kaltaisten palveluiden pilipaliuutisiin ikään kuin nämä olisivat valtaisa uhka Oikealle Journalismille. M&M:n Viikon hitti –palstan ironia ja klikkauskritiikki ei ole avautunut tekijöille lainkaan.

Mistä puheen ollen, toissa viikon seksiä tihkuva nymfomaani on osoittautunut kaikkien hitiksi – klikkejä on kertynyt jo yli 30 000.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: